Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 40 € Τηλ. Παραγγελίες: 210-9573346
Ακολουθήστε 14 βασικούς κανόνες για υγιή νύχια

Μαρ 17, 2020

1 Ενυδάτωση για γερά νύχια

Ο πρώτος και κυριότερος κανόνας. Κάθε βράδυ θυμόμαστε να απλώνουμε ένα ενυδατικό προϊόν στα πετσάκια των χεριών και ποδιών. Ακόμα ενυδατική κρέμα στα χέρια και στα πέλματα, για να παραμένουν κι αυτά όμορφα κι απαλά.

2 Φοράμε γάντια

Οι δουλειές του σπιτιού, από την κηπουρική ως το καθάρισμα του μπάνιου και το πλύσιμο των πιάτων, είναι καταστροφικές για τα νύχια και τη διάρκεια του βερνικιού. Για έξτρα απαλότητα απλώνουμε μια κρέμα χεριών προτού βάλουμε τα γάντια.

3 Πετσάκια

Μπορεί τα πετσάκια να είναι αντιαισθητικά μα έχουν λόγο ύπαρξης μιας και προστατεύουν τα νύχια από μικρόβια και μολύνσεις καθώς και από το σπάσιμο. Κόβουμε μόνο όσα είναι απολύτως απαραίτητα, διαφορετικά τα σπρώχνουμε προς τα πίσω με ένα στικ. Η όλη διαδικασία θα γίνει πιο εύκολα αν χρησιμοποιήσουμε το thuya cuticle remover

4 Αποφεύγουμε την ανάπτυξη του νυχιού μέσα στο δέρμα

Συνήθως συμβαίνει στα πόδια. Το νύχι καθώς μεγαλώνει εισχωρεί στο δέρμα. Για να το αποφύγουμε, κόβουμε τα νύχια των ποδιών εντελώς ίσια. Αυτός ο κανόνας είναι σημαντικός ιδιαίτερα για όσους πάσχουν από διαβήτη, γιατί τα πόδια είναι επιρρεπή σε μολύνσεις και ευαισθησίες.

5 Μετά το ντους στεγνώνουμε καλά τα δάχτυλα των ποδιών

Η παγιδευμένη υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μυκητιάσεων, γι’ αυτό προτού βάλουμε παπούτσια σκουπίζουμε πολύ καλά τα πόδια και την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα.

6 Αερίζουμε τα παπούτσια μας

Μετά από μια κουραστική μέρα βγάζουμε έξω στο μπαλκόνι τα παπούτσια μας, ιδιαίτερα τα αθλητικά, ή όποια ζευγάρια φοράμε περισσότερο και ιδρώνει το πόδι μας μέσα σε αυτά.

7 Επιλέγουμε κάλτσες από 100% βαμβάκι

Απορροφούν καλύτερα την υγρασία, καταπολεμώντας το ανθυγιεινό περιβάλλον.

8 Παρατείνουμε τη διάρκεια του βερνικιού

Ανανεώνουμε το μανικιούρ μας απλώνοντας μια στρώση top coat, που προστατεύει το βερνίκι και το εμποδίζει να ξεφλουδίσει.

9 Εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με βιταμίνες

Το σύμπλεγμα βιταμινών Β και ιδιαίτερα η βιοτίνη δυναμώνουν τα νύχια. H καθημερινή λήψη 2,5 μιλιγκράμ βιοτίνης για διάστημα σχεδόν πέντε μηνών δυναμώνει θεαματικά τα νύχια.

10 Γάλα

Αν δεν είστε δυσανεκτικοί στα γαλακτοκομικά, προσθέστε ένα ποτήρι γάλα και ένα βραστό αβγό στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. Πλούσια σε ψευδάργυρο, θα κάνουν θαύματα στα νύχια.

11 Χρησιμοποιούμε σωστά τη λίμα

Για να αποφύγουμε το σπάσιμο των νυχιών δεν λιμάρουμε με κινήσεις δεξιά-αριστερά, αλλά προς μία μόνο κατεύθυνση. Επίσης, αποφεύγουμε τη λίμα μετά το μπάνιο. Τα βρεγμένα, μαλακά νύχια σπάζουν πιο εύκολα.

12 Κάνουμε ειδικό μασάζ

Για λαμπερά, λεία και σούπερ δυνατά νύχια χρησιμοποιούμε το εργαλείο που λέγεται buffer και το περνάμε από την επιφάνεια των νυχιών αλλά και γύρω-γύρω από τα πετσάκια. Αυτό διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στα νύχια, αυξάνει την οξυγόνωση, άρα και την ανάπτυξή τους.

13 Τα διατηρούμε γυαλιστερά

Ακόμη και μία διάφανη στρώση βερνίκι προστατεύει τα νύχια και τους δίνει ένα εφέ λάμψης. Αν ωστόσο τα προτιμάμε βαμμένα, τότε πρώτα εφαρμόζουμε απαραιτήτως το base coat, που θα προστατεύσει το νύχι, δυο λεπτές στρώσεις βερνίκι και τέλος το top coat που θα σφραγίσει το αποτέλεσμα και θα δώσει έξτρα λάμψη.

14 Αποφεύγουμε το ασετόν

Καλό είναι να αποφεύγουμε το ασετόν ή τη φορμαλδεϋδη γιατί αφυδατώνουν τα νύχια. Προτιμάμε ξεβαφτικά με έλαια.

Καλάθι0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0
X